Tökéletes árnyékolás a teraszon a nyári kánikulában is. Mutatjuk a lehetőségeket

Tempelfit

Ahhoz, hogy nyáron kellemes legyen a teraszon eltöltött idő, nélkülözhetetlen a terasz megfelelő árnyékolása. Tikkasztó melegben, tűző napra senki nem ül ki szívesen, arról nem is beszélve, hogy a terasz megfelelő árnyékolásával, a lakásba is kevésbé jutnak be a nyári nap sugarai, így az otthonunk is kevésbé melegszik fel.

Szerencsére napjainkban már rengeteg megoldás létezik erre, és nem is kell rá feltétlenül sokat költenünk.

Mitől lesz jó egy terasz?

Itt alapvetően 2 dolgot kell figyelembe venni.

Tájolás: fontos , hogy egy terasz akkor használható jól, ha legalább déltől árnyékos.

Napsugárzás beesési szöge: A legjobb ha a terasz nyáron árnyékos, de télen is jut elegendő fény a lakásba. Árnyékolásnál vagy terasz fedésnél pontosan ki lehet számolni,  milyen magas, milyen lejtési szögű, és milyen méretű fedést kaphat a teraszunk.

 

Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb árnyékolási ötleteket, amelyekkel nyáron is kellemes időt varázsolhat a teraszára. Ígérjük pénztárcánknak is tetszeni fog.

 

Legkedveltebb terasz árnyékolási megoldások:

Napvitorla: Talán ez az egyik legolcsóbb, és legegyszerűbb megoldás. Egyszerűsége ellenére modern hatást kölcsönöz, hiszen többféle kivitelben és színben kapható. Mérettől függően nemcsak kisebb, hanem nagyobb teraszok árnyékolására is kiválóan alkalmas. Ha nagyon elszántak vagyunk, és nem szeretnénk sokat költeni, akkor akár mi magunk is összeállíthatunk napvitorlát. Ami kell hozzá: napvitorla anyag, vastag drót a kifeszítéshez.

 

Napellenző:  Ez a fajta is a népszerű terasz árnyékolási termékek közé tartozik. Van könyökkaros, és ollókaros kivitel. Fontos, hogy ezek a termékek jó minőségű anyagból készüljenek, megfelelő UV védelemmel ellátva, hiszen nem szeretnénk évente cserélni őket. Tehát vásárlásnál a minőségre mindenképpen figyeljünk.

 

Lugas vagy lombhullató fa: Amennyiben építkezünk, vagy családi házban élünk érdemes megfontolni a növényzetet is a teraszunk mellett, hiszen egy fa  is képes megfelelő árnyékot adni teraszunknak. Ültessünk olyan fát, amely nyáron árnyékot ad, télen viszont  lehullajtja a leveleit, így a téli napokon nem akadályozza a fény bejutását otthonunkba.

 

Pergola: A pergola stabil és időtálló megoldás, költségesebb mint az előzőekben felsorolt árnyékolási technikák. A pergola fényáteresztő tetővel rendelkező, kerti üldögélésre alkalmas, lugas szerű építmény, azonban ma már ennek is számos fajtája létezik, a hagyományos fából készült pergolától  a motorosan mozgatható ponyvás pergoláig. Egyszerűbb kivitelben egy terasz pergolát mi magunk is elkészíthetünk, de érdemes szakemberre bízni, az esztétikus végeredmény érdekében.

 

Ha minőségi és mutatós teraszfedésen gondolkodunk nem kell tehát, hogy irreálisan magas összegeket költsünk erre. Kérje szakképzett kollégáink segítségét, és ők segítenek megtalálni az ön számára is megfelelő megoldást.

 

Next Post

Kép felrakása falra fúrás nélkül sem jelent gondot

Olykor megesik, hogy egy helyiségen belül van némi hiányérzetünk. Egy szép nagy, tiszta, vagyis inkább csupasznak jellemezhető falfelület szinte kívánja, hogy valamivel fel legyen díszítve. Sok mindent felhasználhatunk erre a célra, de a kép felrakása falra fúrás nélkül az a folyamat, ami segít az egyszerű kivitelezésben. Legyen az egy családi […]
kép felrakása falra fúrás nélkül

Subscribe US Now