Vendéghívó rendszer az étterem legjobb újítása

Tempelfit

Nemrég ellátogattam a barátaimmal egy belvárosi söröző-étterembe Budapesten. Ez egy amolyan kiülős, beülős hely volt, viszont a rendelés és kiszolgálás csak a pultnál lehetséges. A terv az volt, hogy sörözünk és beszélgetünk egy jót, de közben kicsit meg is éheztünk. A hely konyháját nagyon dicsérik, hát kipróbáltuk mi is, és olyan dologgal találkoztam, amivel korábban még soha.

Odamentem a pulthoz, kivártam a sorom és leadtam a rendelésem, persze kéretem még egy sört is az étel mellé, hiszen azt is le kell majd öblíteni valamivel. Megkapom a söröm és egy kis kártyát is letettek mellé, amin volt egy sorszám, meg lassan villogott rajta egy LED lámpa. Fizetés után a pultos csak annyit tett hozzá, ha csipog, rezeg és vadul elkezd villogni a kis hívókártya, akkor kész az étel és mehetek a kiadó ablakhoz átvenni. Na, ez szuper jó megoldás az ilyen helyekre, nem kell sorban állni, nem kell a kiadó ablakot figyelni, kiabálni meg hiába kiabálnának, a hely eléggé zajos volt.

Miután visszaültem az asztalhoz jobban szemügyre vettem a hívókártyát és találtam rajta egy internet címet is: www.nextiroda.hu , kíváncsiságból megnyitottam az oldalt, és azonnal meg is találtam a vezeték nélküli hívórendszereket, ugyanis ez a hivatalos elnevezése. A weboldal a NEXT Irodatechnika nevű cégé, aki Magyarországon forgalmazza ezeket a hívórendszereket. Van belőle többféle kivitelben, találtam korongos változatot is, amin még kis LED kijelző is van a sorszámmal.

Kis idő elteltével bejött a pultos srác jövendölése, a kis hívókártya egyszer csak elkezdett hangosan csipogni, villogni és majd lemászott az asztalról úgy rezgett. Felvettem és irány a kiadó ablak. Ott egyszerűen csak visszaadtam a kártyát és megkaptam a fincsi bécsi szeletem a vegyes körettel.

Ilyen hívórendszert, avagy vendéghívót korábban még nem láttam, de fantasztikusan jó találmány. Szerintem minden hasonló helyen bekellene vezetni, de a Balatonnál egyértelműen kötelezném a használatukra a büféseket. Nincs sorban állás, nem kell figyelni, hogy mikor kiabálják a neved és sokkal nyugodtabban, kulturáltabban lehet várakozni.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Ezek a legfontosabb tudnivalók a Gree klímákról

A Klímaberendezések rendszeres használata napjainkban már nem számít luxus dolognak, hiszen ezzel a praktikus eszközzel pillanatok alatt kellemes hőmérsékletet és tisztább levegőt tudunk biztosítani az otthonunkban. A Gree klíma a komfortérzet és az elégedettség mellett olyan térhódítást is tudhatnak magukénak, melyeknek köszönhetően ezek a berendezések folyamatosan fejlesztve, és korszerűsítve vannak, […]

Subscribe US Now