Beázott fal javítása minél gyorsabban

Tempelfit

Egy esősebb téli, tavaszi időszak gyakran okozhat olyan kihívásokat, amikre nem vagyunk eléggé felkészülve. A víz gyorsan utat talál magának a kisebb repedések mentén és a fagyhatás miatt gyorsan kitágulhatnak a kezdetben szűk járatok. Amennyibe ez bekövetkezik, akkor könnyedén a mennyezetről csepeghet a víz, vagy éppen a tartórendszereken folyik végig ezzel gyengítve azokat. A beázott fal javítása mindenekelőtt a tető megfoltozásával vegye kezdetét. Csakis így lehet elérni, hogy a szerkezeti elem kiszáradjon teljesen. Néha nem feltétlen a cserepek eltörése vagy mozdulás a ludas, mert előfordulhat, hogy az eresz ment tönkre és ezért nedvesedik rendszeresen a fal. A szintén beépített csővezetékek esetében is számítani lehet szivárgásra olykor. A beázott fal javítása ilyenkor is a forrás megszüntetésével kezdődik, majd jöhetnek az újabb munkálatok. A tető egy igazán nagy felület és gyakran vannak rajta olyan illesztési hézagok, amik sérülhetnek.

A tetőablakok mellett vagy esetleg a kémények mentén előfordulhat, hogy kialakul némi elválás az állandó hőhatás következtében. A bitumenes szigetelőszalag ilyenkor gyors segítséget kínál. Felhelyezését követően azonnal megszűnik a szivárgás és a beázott fal javítása hamarosan megtörténhet. Ha nincs idő kivárni a természetes úton történő száradást, akkor hősugárzók segítségével felgyorsítható a folyamat. Ha pedig már a tetőn járunk, akkor megéri alaposan körbenézni és esetenként megerősíteni a gyengébb illesztéséi pontokat elkerülve ezzel a későbbi problémákat, amik aztán a beázott fal javítását követelik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fontos az autó csomagtartójának a védelme

Ha nemcsak az autónk utasterével, hanem az autónk csomagtartójának tisztaságával is törődünk, akkor gondoskodnunk kell egy meglehetősen egyszerű, de funkcionális autótartozék megvásárlásáról, nevezetesen egy csomagtértálcáról. Meglehetősen másodlagosnak tűnhet, de annyira mégsem … Első lépésként nyilvánvaló, hogy meg kell védeni a csomagtartót a szennyeződéstől. Mivel az autó csomagtartója hamar bepiszkolódik és […]

Subscribe US Now